Projectontwikkelaar ION geeft de stationsomgeving van Roeselare een volledig nieuw gezicht met een uniek appartementsgebouw 'Roelevard'. Een project dat de groene zone aan de voorzijde van het station via de voetgangerstunnel verbindt met het nog onbebouwde terrein aan de achterkant van de sporen. En om die bloeiende buurt rond Roelevard meer in de kijker te zetten, sloeg projectontwikkelaar ION de handen in elkaar met de lokale middenstand en de buurtbewoners en stippelde zo een nieuwe wandelroute uit: Route de Roelevard. Ons team illustreerde niet alleen een interactieve wandelkaart met bijhorende huisstijl, maar stond ook in voor de creatie van de video's die je dankzij een QR-code tijdens je wandeling kan bekijken.
Route de Roelevard
ION wil zijn stempel zetten in Roeselare, en dat namen we letterlijk mee in de huisstijl. Een gezellige retro typografie gecombineerd met de reeds bestaande kleuren van de Roelevard huisstijl.
Logo en huisstijl
Roeselare heeft heel wat te bieden: shoppen, wandelen, eten, cultuur, wonen … Daarom bepaalden we met het Studio Arsène team, Roeselare fans in hart en nieren, een unieke en interactieve wandeling door de stad. 6,5km doorheen Roeselare vol leuke must-do spots. Een ultieme combinatie tussen natuur, cultuur, horeca en sport.

En dat is niet alles, want we illustreerden de kaart volledig vanaf nul in Route de Roelevard stijl. En wanneer je langsgaat bij één van de aangeduide horecazaken of winkels op de route, kan je stempels verzamelen op een spaarkaart. Is de spaarkaart vol? Dan kunnen de wandelaars hun kaart deponeren in de brievenbus en maken ze kans op een mooie shop- en horecabon.


Interactieve wandelkaart
Op alle locaties van de kaart vind je een QR-code, wanneer je die scant met je smartphone krijg je meer informatie over de buurt, haar bewoners en handelaars. In samenwerking met productiehuis Trigr Media maakten we daarnaast ook enkele korte video's die de kijker meer uitleg geeft over de plek. Zo ontmoet je aan de Kleine Bassin Louise Delputte die in een korte video uitlegt waarom lopen en fietsen er door alle werken alleen maar groener en dus ook leuker op wordt.
Video's met locals in de hoofdrol
Roelevard in de pers
Of de persconferentie een succes was? Zeker en vast.
Nood aan ijzersterke communicatie?