Een originele video voor Roeselaarse scholengroep Sint-Michiel
In scholengroep Sint-Michiel vind je de school van je leven. En om nieuwe jongeren aan te spreken willen we het verhaal van jullie scholengroep op een unieke manier vertellen. In samenwerking met heel wat enthousiaste leerlingen en productiehuis Moonshot bepaalden we met Studio Arsène een sprekend concept. Een samenwerking vol Roeselaars DNA. Het resultaat? Een filmpje dat de doelgroep leuk vindt, graag uitkijkt en deelt.
De scholengroep heet Sint-Michiel, maar weten de Roeselarenaars en Ardooienaars ook wie Sint-Michiel effectief was? Een heldhaftig verhaal over de aartsengel Sint-Michiel die met zijn zwaard, gedoopt in het hemelse licht, de draak bezield door boze geesten versloeg in de hemel. En de leerlingen van de scholengroep? Die zijn net zo dapper, cool en sympathiek als de aartsengel die als inspiratiebron voor hun naam diende.

Het verhaal van aartsengel Sint-Michiel
Tijdens een participatiemoment in Trax gingen we aan de slag met de input van de leerlingen, want niemand weet beter welk verhaal kan aanslaan dan de jongeren zelf. We verdeelden de rollen zodat studenten van elke school participeerden in de video. En die hond in het drakenpak? Ook die werd zorgvuldig gecast …


Een stoere ridder en een hond in een drakenpak?
Niet enkel op de sociale mediakanalen van de scholen werd het filmpje massaal gedeeld en bekeken, maar ook de lokale pers wist er van te smullen. Zo kon je het verhaal van Sint-Michiel ook lezen in HLN- Roeselare, Krant van West-Vlaanderen en Mandelnieuws.


Opgepikt door de pers
Wil jij ook je verhaal op een unieke manier vertellen?